Affiliate marketing

Of affiliate marketing eerlijk is (want ik wil niet anders) en of het iets voor mij zou kunnen zijn, was me aanvankelijk volstrekt onduidelijk.
Ik vond het ingewikkeld en technisch klinken en zó niet voor mij.
Leek mij tenminste…

Maar mijn nieuwsgierigheid overwon en ik besloot er meer over te weten te komen.
Hoe meer ik over affiliate marketing las, hoe meer ik dacht: “Dit zou best weleens wat voor mij kunnen zijn.”

Wat Affiliate Marketing jou kan bieden

Wikipedia legt het ons het begrip als volgt uit:

‘Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder.’

Kort gezegd:

Iemand heeft een mooi online product ontwikkeld en zoekt anderen om het online te promoten, zodat het nóg beter verkoopt. Die ander (de ‘affiliate’) verdient een leuke – vooraf afgesproken – commissie over verkochte producten of diensten. Het bedrag dat je kunt verdienen varieert per product.

Je hoeft niets te verkopen

Je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je wilt. Meld je aan aan op een van de websites waarop makers van producten hun online affiliate producten aanbieden. Kies een product uit dat je aanspreekt om te promoten. Dat is meestal een training of een cursus over een specifiek onderwerp. Van diëten tot pianospelen. Er zit altijd wel iets tussen dat je aanspreekt.

Je kunt dan direct van start om een product te promoten op Facebook, blogs of nieuwsbrieven. Of op je eigen bestaande site. Je kunt ook zélf een site maken rondom een product waar jij de volle aandacht aan wilt geven. Nieuwsgierige bezoekers klikken op de link naar het affiliate product en de rest gaat vanzelf.

Volautomatisch

Wat affiliate marketing zo interessant maakt is dat alles geautomatiseerd is.
Je hoeft zelf geen product te maken, geen voorraden te hebben en je hoeft geen verzendingen te doen of facturen te maken. Per verkocht product ontvang je ook automatisch je bonus.

Een soort Marktplaats voor affiliates fungeert als ‘tussenstation’. Heel handig.
Je vindt hier een enorm aanbod aan affiliate producten waar je uit kunt kiezen. Elk product wordt automatisch aan jouw accountnummer gekoppeld. Dus als je dit product met jouw accountnummer post op Facebook, Twitter, in een mailing zet of op je site en iemand klikt erop – voilà, dit wordt meteen opgeslagen.

Misschien koopt de bezoeker niet meteen. Een zogeheten cookie op de computer van de bezoeker wordt opgeslagen en is meestal maanden of zelfs oneindig geldig. Hierdoor zul jij, zelfs als de bezoeker pas máánden later alsnog tot aankoop besluiten, commissie ontvangen.

Hoe aantrekkelijk klinkt dát?

Affiliate marketing eerlijk en duidelijk uitgelegd

Ik ben beelddenker; wat Affiliate Marketing Revolutie als online training direct in mij aantrok is het visuele aspect. Een serie video’s leert je heel duidelijk hoe je elke benodigde stap kunt maken om succesvol te zijn met deze eerlijke methode om online geld te verdienen.

In de AMR online training worden de technische stappen zó uit uitgelegd dat zelfs ik, een a-technische 55+ therapeute, het kan volgen! Je leert hoe je een kant-en-klaar product van een ander promoot. Dit kan op Facebook, in een blog, op je bestaande site, in fora, noem maar op. Je leert hoe je mensen leidt naar een bestaand verkoopkanaal.

Mocht je een stap verdaffiliate marketing eerlijk?er willen gaan: je leert zelfs hoe je eigenhandig een WordPress site maakt. Hoe je een goede domeinnaam en hosting vindt. Om daarna je affiliate product op je site te zetten. Er is een enorme keuze aan producten. Je vindt altijd iets waar jij achter kunt staan.
Er zijn online producten over gezondheid, hobby, educatie, entertainment, geluk en relatie, marketing, ga maar door.

En hee, als IK het kan, dan kan iedereen het! Ik ben trots als een pauw dat ik alle stappen helemaal zelfstandig heb doorlopen. Door de training heb ik geheel eigenhandig, van begin tot eind, deze site gemaakt.

Ik ga je geen gouden bergen beloven want je zult écht wat moeten doen. Het geld komt niet vanzelf. Maar als je de slag te pakken hebt ga je er steeds meer lol in beleven. Alleen al door wat je allemaal onderweg leert!

Dus: als je bereid bent om eerst tijd te investeren om de online training stap voor stap te doorlopen en toepassen, kun je daarna een passief inkomen genereren.

Persoonlijke begeleiding

De jonge maker van de training, Jacko Meijaard, is open en eerlijk. Toen ik aan zijn programma begon heeft hij een aantal mails persoonlijk beantwoord. Op het forum praat hij actief mee. Hij deelt vol enthousiasme tips om je verder te helpen. Deze openheid en het directe contact waren voor mij doorslaggevend om zijn online programma te volgen.

De prijs voor deze online training is € 47. Wat mij betreft het geld dubbel en dwars waard. Alleen al voor een training voor het maken van een eigen WordPress site betaal je elders véél meer. Jacko leert je alles vanaf nul, van het kiezen van je affiliate product tot hoe deze te promoten. En wáár.

affiliate marketing eerlijk
Je krijgt alle hulp die je nodig hebt. Elke vraag wordt in het forum beantwoord door behulpzame mensen die je voorgingen. Kortom: met Affiliate Marketing Revolutie heb je waar voor je geld.

Als je je afvraagt: “Wat is Affiliate Marketing Revolutie? Een training? Een e-cursus? Een handleiding? Een video opleiding?” Dan kan ik je volmondig zeggen: dat alles en nog meer. Het is namelijk ook nog eens geweldig voor je persoonlijke ontwikkeling. De opgedane kennis kun je ook op andere terreinen gebruiken.

Een absolute aanrader en het bewijs dat affiliate marketing eerlijk kan!