Een website maken? Kun jij ook!

Een website maken lijkt heel moeilijk.
Vertel mij wat! Ik heb wel een paar eigen WordPress sites waar ik zelf teksten op zet, maar helemaal zelf maken…?

En toch – de site waar je nu op beland bent heb ik 100% eigenhandig gemaakt. De look, de inhoud, de links naar andere pagina’s, álles is van mijn eigen hand.

En daar ben ik best trots op.

Een website maken moeilijk?

Het is eigenlijk een uit de hand gelopen probeersel.
Ik kwam het Affiliate Marketing Revolutie programma tegen, en na enig wikken en wegen – je kent dat wel: is het geen hoax, geen afzetterij etc. etc. – trok ik de stoute schoenen aan en schafte het programma aan.

Ik dacht dat het ‘alleen maar’ uitleg zou zijn over affiliate marketing (een mooie manier om eerlijk online geld te verdienen). Ik was dus meer dan prettig verrast toen ik ervoer hoe deze on-line video training me logischerwijs door alle stappen begeleidde om zélfs een eigen website te maken!

“Ja maar, ja maar…”
“Kan ik niet, toch…?”
“Wakostâ?”
“En als ik het niet snap?”
“…..”

Ik hoor het je al denken. Want zo dacht ik ook, tot ik het AFM programma aanschafte.
Zoals gezegd, het liep uit de hand. Want een website maken was bepaald niet mijn opzet.
Maar hee, als ik het eens zou proberen? Gewoon voor de leuk?

Ik kan het, ik kán het!

Dus ik stak het virtuele potlood achter mijn oor en m’n tong in mijn wang en begon met stap 1.
Stap 2, 3, 4… “Hee, dit gaat me lukken!”

Als je beginner bent op dit terrein, zoals ik was, is het mega handig om de video’s stop te zetten en elke stap uit te voeren, terug te draaien als je het niet snapt, het beeldscherm te vergelijken met dat in de training – en ook al snapte ik niet waartoe elke stap diende, het lukte me wél.

Er is hulp…

Daar waar ik er níet uitkwam, kon ik in het forum mijn vraag stellen. Kon me niet schelen of het dom klonk, ik was tenslotte een beginner. Wat een lieve mensen tref je daar, die het jou gunnen om ook succesvol te zijn met affiliate marketing! Mensen die al wat meer ervaring hebben zijn zomaar bereid je verder te helpen.

Daar wordt een mens blij van, toch?eigen website maken

Ik had een naam bedacht die echt bij mij paste én bij het product dat ik promoot, namelijk de online training zélf (zie header 🙂 ).
In de Affiliate Marketing Revolutie training leer je zelfs hoe je aan een domeinnaam komt, waarom een naam wel of niet geschikt is én hoe je deze vastlegt.

En toen had ik een eenvoudige WordPress site!

No hurry

Ik ben, als ongeduldige, geneigd om alles in één dag te snappen en perfect voor elkaar te hebben.
Gelukkig had ik me nu voorgenomen ruuuuustig de tijd te nemen.

Ik snapte donders goed dat een passief inkomen genereren éérst van je vraagt dat je behoorlijk wat werk verzet. Dus eerst actief om later in een meer passieve stand te gaan. Maar helemáál passief is het nooit. Laat je niet voor de gek houden door lieden met gladde praatjes die je welriekende worsten voor de neus bungelen.

Je moet absoluut de intentie en de drive hebben om door te zetten. Om iets nieuws te willen leren. Om bereid te zijn ervaren mensen op dit gebied te vertrouwen en de benodigde stappen te nemen. Besteed desnoods uit wat je niet zelf wilt doen. Gaat je wel geld kosten, maar misschien voor jou handiger.

Een website maken blijkt leuk!

Ik vind het toevallig leuk om teksten te schrijven, heb ik ontdekt. Misschien heb je daar niets mee. Ik bespaar zo een tekstschrijver en heb alleen maar de online training betaald – slechts € 47, belachelijk weinig geld als je ziet wat je ervoor krijgt. En hooguit nog 2 tientjes voor externe, technische dingen zoals domeinregistratie – ook dat wordt je stap voor stap uitgelegd.

Logische stappen

De training is doordacht opgezet: eerst veel uitzoeken, nadenken, de basis opzetten…

en dan komt het leuke deel!

Het begin van je website is er, en je gaat uitzoeken welke ‘template’ het beste bij jou en je product past. Ofwel: hoe wil je je site eruit laten zien? Flashy of niet (je leert online waarom liever niet, maar het is uiteindelijk natuurlijk je eigen keuze)?

In deze fase ga je wat spelen en freewheelen. Een leuke look vinden.
En voorzichtig met je eerste teksten beginnen. Het hoeft niet perfect te zijn. Laat het groeien. Al doende leert men, tenslotte…

Je leert ook hoe je je teksten zó schrijft dat het geheel makkelijk gevonden wordt door Google. SEO schrijven dus. WordPress heeft daar een handige tool voor, ofwel ‘plugin’.  Met rode, oranje of groene bolletjes wordt aangegeven of je op de goede weg zit en zo niet, wat je nog moet veranderen/toevoegen om op groen te komen staan.

Denk erom, je eigen site hoeft niet meteen perfect te zijn. Begin gewoon. En ontdek onderweg. Vul aan. Vergelijk met andere sites. Wat vind je zelf mooi, lelijk of mega-fantastisch? Let op: kopieer niet maar blijf origineel en jezelf. Vanuit jezelf schrijven werkt het beste, want het meest natuurlijk.

Trots…

Misschien ga je ook voor het eerst een website maken. Als het lukt voel je je vast net zo trots als ik met de mijne.
Moet me gewoon inhouden om mijn hele omgeving niet lastig te vallen. Om niet als een jong hondje aan broekspijpen te trekken met een ADHD-achtig “Kijk eens? Kijk eens? Toe, kijk nouuuuuuuuuuuu….!!”

IK kan het, dus er is geen enkele reden waarom het jou niet zou lukken.
Je hoeft het namelijk niet helemaal alleen te doen – het forum is je ondersteuning!

En weet je wat?
Als de eerste commissie binnenkomt voel je je dubbel trots. Want – het werkt!

Gá ervoor. Koop de online training en leer hoe je een eigen website en nog vééél meer.
Want misschien WIL je helemaal niet een website maken, maar op andere manieren commissies verdienen met affiliate marketing. Ook dat kan.

Succes!

HIER geeft Jacko Meijaard, die het programma gemaakt heeft, je meer info:

een website maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *