E-book maken niet nodig

Een e-book of online cursus maken als je therapeut bent.
Dat wordt al geruime tijd overal aangeraden en gepromoot. Iedereen lijkt wel aangespoord te worden om ‘expertstatus’ te behalen door een e-book te schrijven. Of een online training te maken.

Hoeveel kennis van zaken jij als therapeut ook hebt, het kan zijn dat je twijfelt of je wel genoeg talent hebt om een e-book te maken. Laat staan de technische kennis of de tijd.

Herkenbaar.

Het is ook wel een hype; schrijf je eigen e-book, laat zien dat je expert bent en verdien er een passief inkomen mee. Ik zie om me heen mede-therapeuten werkelijk enorme hoeveelheden tijd steken in het onderzoeken van de mogelijkheden. Een e-book is in. Of eigenlijk alweer een beetje uit, want nu wordt ons en masse verteld dat we videotrainingen en webinars moeten geven om onszelf in beeld te profileren.

E-book schrijven: zoveel werk!

Misschien heb je je er al in verdiept en zinkt de moed je steeds verder in de schoenen. Wát een werk, wéér die leercurve en daarbij kost het meestal ook meer geld dan je voorgehouden wordt.

En dan nog: al je kennis en ervaring onder woorden zien te brengen. Ook nog eens in een logische opbouw met verschillende thema’s of hoofdstukken. Vergis je niet – iets professioneels in elkaar zetten kost onnoemelijk veel werk. Vraag het maar aan elke willekeurige schrijver, succesvolle blogger of vlogger.

Waar ga je je in onderscheiden? Alles lijkt al te bestaan, dus moet je er een persoonlijke, specialistische draai aan geven. Natuurlijk ben je heel goed in wat je doet, maar is het wel jouw ‘ding’ om dat in een e-book of online training over te brengen? Zelfs als je wél over schrijftalent beschikt – hoe bouw je zoiets op, geef je alles in één keer of in delen? Welke programma’s zijn er en welke past bij jouw behoeften? En portemonnee…?

Als je je plan af hebt, hoe ga je het vormgeven?

Daarna begint het feitelijk pas. Want gaat je online product ook werkelijk wat opleveren na al die inspanningen?

Sales, marketing en meer lastigheden

Als je product naar je zin is moet je het nog naar buiten brengen. Je moet je doelgroep vinden. Misschien heb je al een aardig mailbestand. Dan heb je een voorsprong. Mensen die je al kennen zijn eerder geïnteresseerd in wat je te delen hebt.

Maar je wilt natuurlijk nog veel meer mensen bereiken. Hoe ga je dat doen? Heb je sowieso wel zin en tijd om naast je praktijk je óók nog eens te verdiepen en sales, marketing, verkopen en facturering van je online product?

“Pfffff, weet je? Lamaar!”

Ik hoor het je denken.
Ik heb ze ook gevolgd hoor, de internetgoeroes die – laten we eerlijk wezen – grotendeels hetzelfde roepen. Als we maar hun adviezen volgen worden we allemaal succesvol. Online én offline. Het duurde even voordat ik me 2 dingen realiseerde:

  • Deze methoden passen gewoon niet bij me, succesvol of niet. Voor mij gaan ze niet werken.
  • Er is een andere manier die veel minder omslachtig is.

Dat laatste was zomaar een ontdekking.

Ik kwam ergens het fenomeen Affiliate Marketing tegen. Geen idee meer waar. Ik kreeg wel meteen zo’n ‘het zal wel weer’ gevoel.

Toen kwam ik de kreet wéér tegen. Het bleef hangen. De derde of vierde keer dat affiliate marketing op mijn pad kwam dacht ik: “OK dan, de boodschap is duidelijk – verder onderzoeken, die hap!”

Ik werd steeds nieuwsgieriger.

Kant-en-klare cursussen, trainingen en e-books

Ik ontdekte een nieuwe wereld. Een wereld van kant-en-klare online producten. Gemaakt door professionele therapeuten. Die of zélf een prachtproduct hebben gemaakt of een bedrijf in de hand hebben genomen om het voor hen uit te voeren. Ik kwam mooie trainingen, professionele e-cursussen en e-books tegen. Inhoudelijk zeer goed en met een gelikt uiterlijk.

En… met een mogelijkheid om deze producten eenvoudig te promoten en daar op een eerlijke manier geld mee te kunnen verdienen. Want dat kunnen we als therapeut prima gebruiken, toch? Online producten worden natuurlijk gemaakt om de ander te helpen, om kennis over te brengen, maar zéker ook als extra inkomstenbron. En als iemand nu zo’n mooi product via jou aanschaft, ontvang jij daar een bonus over, als dank voor je moeite.  Affiliate Marketing dus.

Ik slaakte een dubbele zucht.

Een van frustratie – heb ik zoveel onderzoek gestoken in waarover te schrijven, hoe, waar de layout te creëren etc. etc. etc., ZIJN er al mooie producten op mijn terrein.

De andere zucht was er een van opluchting: maar áls er al geschikte producten zijn, en dat affiliate marketing gedoe blijkt een véél eenvoudiger om eerlijk online geld te verdienen dan zelf maken … WOW!

Win-win

Dit is typisch een win-win situatie, waarvan ik altijd roep dat ik daar zo dol op ben.  Zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Als er iets op mijn pad komt dat én goed is voor mij én voor de ander, dan word ik daar helemaal blij van.

Jeeee, ik hoef alleen maar een prachtproduct van een ander te promoten dat aansluit op mijn activiteiten? Daar worden mijn cliënten blij van én ik verdien er geld mee?

Ja.

De maker van het product heeft er veel tijd en moeite in gestoken en is er zelf ook bij gebaat als een ander het mee helpt promoten. En daar word jij voor beloond.

Alles is geautomatiseerd.
Als jij het product promoot hoef je verder niets te doen. Wanneer een verkoop plaatvindt via de speciale code die aan jou gekoppeld is krijg je daar bericht van. Jouw bonus wordt automatisch overgemaakt. De koper ontvangt geheel buiten jou om het e-product. Je hoeft geen rekeningen te schrijven. Niets op te sturen. Niet achter betalingen aan te zitten.

De meeste productmakers bieden je zelfs gratis promotiemateriaal aan. Zoals banners, advertorials, artikelen etc. Je hoeft dus niet eens vlotte teksten te bedenken!

Welk product past bij jou?

e-book

Stel, je bent gewichtsconsulent. Met als doelgroep 40 plus vrouwen.
Dan is er bij voorbeeld een prachtig en succesvol programma ‘Slank door de overgang’. Dit programma bestaat uit een e-boek met 50 recepten. Daarnaast ontvangen klanten de volgende bonussen: 40 recepten voor groene smoothies en juices, video met een kledingexpert, maaltijdplanner, boodschappenlijstjes en tot slot levenslange updates. Ideaal product om te promoten op je site en de social media. e-book

Of misschien richt je je op mensen met relatieproblemen.

De e-cursus ‘Betere Relaties met Iedereen’ leert je plezieriger en effectiever te communiceren met de mensen die belangrijk voor je zijn.

Niet alleen ontvang je 40-60% commissie op dit product, maar na verkoop worden ook de andere 6 populaire producten doorlopend gepromoot in honderden artikelen en nieuwsbrieven – en bij elke verkoop ontvang je voor deze producten óók 40-60% commissie!

Het verschil tussen luiheid en passiviteit

Voor een passief inkomen hoef je dus niet een eigen succesvol product te maken.

Onlangs las ik het volgende: “Luiheid is slaperigheid”, zei de Indiase goeroe Osho. “Maar passiviteit is alert nietsdoen.” Lui zijn is niet zo best, maar passiviteit beveelt hij van harte aan.

Als je je bezighoudt met Affiliate Marketing als bron van passief inkomen zul je wél eerst wat moeten doen. Dat mooie product van de ander promoten. En dat kan makkelijker dan je misschien denkt. Je kunt zoals bovenstaande voorbeelden een link met opvallende banner op je site zetten. Of in een blog. Nieuwsbrief. Facebook. Andere sociale media. Wees creatief. Het kost je niets!

Met de cursus Affiliate Marketing Revolutie leerde ik alle stappen om zélfs deze site helemaal eigenhandig te maken. Jazeker, vanaf het registreren van een domeinnaam tot en met tips voor teksten schrijven, SEO, de hele mik-mak. Voor slechts € 47. De rest kostte me nog geen tientje extra. Niet dat je om succesvol te zijn een eigen site móet maken, maar alle kennis ervoor krijg je wél in duidelijke video’s.

Ik ben zelf therapeut, dus geen marketing goeroe of pr specialist of zo. Ik heb naast deze site 2 andere sites voor mijn praktijk, en daar heb ik zelf een aantal affiliate producten op gezet. Ook in blogs voeg ik af en toe een relevant affiliate product toe. Of in Facebook berichten. Meer hoef ik dan niet te doen. Steeds meer mensen klikken op het product en kopen.

Hoe leuk is het als je een email berichtje ontvangt: ‘Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe commissie verdiend door het promoten van… ‘ Soms is het € 7,50 maar soms ook € 27, afhankelijk van het aangeschafte affiliate product.

Heerlijk toch, ‘alert nietsdoen’ en zulke commissies ontvangen?

e-book

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *